"Wordt weer verliefd op jezelf om

de liefde van je leven weer terug te brengen"

~ Kwan Yin

 

Kwan Yin (Quan Yin, Guan Yin, Quan Shih Yin) is de meest algemeen vereerde en meest populaire boeddhistische bodhisattva in China. Ze is vaak gekleed in een wit gewaad en wordt ook wel 'de bodhisattva die alles op de wereld ziet' of Godin van de Genade genoemd. Men gelooft dat zij zich overal vertoont onder het volk, in verschillende gedaanten. 

 

Kwan Yin is in China erg bekend. Dit is ook het land waar zij lange tijd geleden rondwandelde in haar volmaakte tastbare lichaam. Een boeddhistische legende over het leven van Kwan Yin een prachtig verhaal.

 

Voor mij betekent Kwan Yin de verbinding tussen mijn Nederlandse en Indische  roots (Nederlands Indië het Indonesië van mijn vader), de verbinding tussen de mystiek van het oosten en Katholieke gezin waarin ik ben op gegroeid. Kwan Yin wordt ook wel gezien als de oosterse Maria, of dat Kwan Yin gereïncarneerd is als Maria, voor mij maakt dat niet uit ik hou van Kwan Yin en van Maria, ze horen beiden bij mij. Ik noemde Kwan Yin altijd mijn missing link tussen mijn westerse en oosterse roots, maar daarmee doe ik haar onrecht aan, want ze betekend heel veel voor mij. Via Magnified Healing kwam ik in aanraking met Kwan Yin en het was alsof de puzzelstukjes in elkaar pasten. 

 

 

 

Schilderij van Kwan Yin is gemaakt door Koesterkistjes.